Reprezentanții Băncii Mondiale vor să sprijine dezvoltarea unor noi proiecte

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, și Mihaela Toader, ministrul delegat pentru fonduri europene, s-au întâlnit astăzi cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Elisabetta Capannelli, manager de ţară pentru România şi Ungaria.

Protocol de colaborare semnat de preşedintele Consiliului Judeţean

Astăzi, reprezentanții Consiliului Județean  Botoşani şi ai raionului Drochia (Republica Moldova) au participat la o întâlnire care a avut ca scop dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între autoritățile administrației publice locale din cele două state.

Andreea Negru, desemnată purtător de cuvânt la MDRAPFE

Andreea Negru este, începând de ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO se întâlnesc la Bruxelles. VEZI PRINCIPALELE TEME DE DISCUŢIE

Astăzi şi mâine, ministrul Gabriel-Beniamin Leș va participa, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, la Reuniunea Miniştrilor Aliaţi ai apărării.

Poliţiştii de frontieră, evaluaţi de ministrul de interne

Evaluarea activității Poliției de Frontieră pentru anul 2016 a avut loc ieri, 14 februarie, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Primăria trimite controale la Asociaţiile de proprietari

În ultima vreme, angajaţii Primăriei municipiului Botoşani din cadrul Compartimentului Asociaţii de proprietari au demarat o serie de controale în cartiere.

Prefectul le cere primarilor să vină în sprijinul fermierilor

Primarii şi secretarii comunelor sunt rugaţi de prefect să răspundă cu promptitudine fermierilor pentru eliberarea adeverinţelor necesare în vederea obţinerii subvenţiilor.

Avocatul Poporului sare în ajutorul șoferilor! Competențele polițiștilor locali puse sub semnul întrebării

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) un recurs în interesul legii (RIL) privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

50% reducere la transportul în comun pentru donatorii de sânge

Zilele trecute, Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoşani, a avut o întrevedere cu şefii de la Centrul de Transfuzii.

Taxe eliminate la Prefectură

La mijlocul săptămânii trecute, Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani, a susţinut o conferinţă de presă în care a ţinut să aducă unele precizări referitoare la taxele ce au fost eliminate începând cu data de 1 februarie la serviciile din subordinea Prefecturii.

Primarii, somaţi de prefect să fie atenţi la bani

Primarii din judet trebuie să întocmească de urgenţă un necesar cu fondurile de care au nevoie pe care ulterior să îl transmită la ...

Prefectul vrea să scape de aglomeraţia de la Permise

Instituţia Prefectului judeţului Botoşani caută şi speră să găsească soluţii pentru evitarea aglomeraţiei de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise ...

Bani la dispoziţia cultivatorilor de roşii. UNDE SE DEPUN DOSARELE

După cum vă informam zilele trecute, câteva sute de cultivatori de legume din judeţ pot beneficia de ajutoare financiare consistente, dacă se profilează pe cultivarea tomatelor.

Ajutor de maximum 200.000 de lei pentru afaceri noi

La mijlocul acestei săptămâni, Guvernul a aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează „stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii“.

Pensii mai mari de la 1 februarie

Persoanele vârstnice din Botoşani au fost invitate, la mijlocul săptămânii trecute, la o întâlnire cu reprezentanţii Prefecturii şi ai altor instituţii, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ pentru Soluţionarea Persoanelor Vârstice.

Începând cu 1 februarie vor fi eliminate 22 de taxe nefiscale. Vezi care sunt acestea

Cele 22 de taxe nefiscale, care vor fi eliminate de la 1 februarie, erau percepute pentru diferite servicii prestate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne. Printre acestea se numără taxa de cazier judiciar şi taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.

Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că angajaţii din sistemul public vor primi un tichet de vacanţă cel târziu la 1 iulie, deşi Ministerul Finanţelor propune şi pentru acest an suspendarea acordării de vouchere de vacanţă. În prezent, doar angajaţii din mediul privat pot beneficia de aceste tichete.

30 de miliarde de lei pentru construcţia de creşe, grădiniţe şi spitale

Guvernul Grindeanu a adopat o Ordonanţă de urgenţă care prevede investiţii de 30 de miliarde de lei pentru 9.500 de obiective de noi investiţii.

Sprijin de 3.000 de euro pe an pentru cultivatorii de roşii

Producătorii agricoli ar putea primi un sprijin de 3.000 de euro/an, în conformitate cu Regulamentul de minimis în sectorul agricol, pentru a cultiva tomate în sere şi solarii astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ajutor financiar de la Guvern pentru promovarea pe pieţele externe pentru IMM-uri

Guvernul a adoptat zilele trecute o ordonanţă de urgenţă prin care întreprinderile mici şi mijlocii vor putea accesa fonduri nerambursabile de până la 50.000 de lei anual în vederea promovării lor pe pieţele externe.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?