România ar putea adera la zona euro abia peste cinci sau zece ani

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că România ar putea intra în zona euro în următorii cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susținut.

Răscoală la Ştiubieni

De trei zile, comuna Ştiubieni fierbe! Crescătorii de animale sunt revoltaţi de o decizie a primarului Sebastian Merticaru, prin care păşunea comunală le-a fost „confiscată”.

„Luna curăţeniei” se apropie

Zilele trecute, Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani, a semnat un ordin prin care luna aprilie este declarată „Luna curăţeniei”.

Guvernul vrea introducerea unui nou de CONTRACT DE MUNCĂ, de tip teleworking, până în luna octombrie. Ce avantaje prezintă acest tip de contract

Guvernul vrea legiferarea unui nou contract de muncă, de tip teleworking, respectiv munca de la distanţă folosind tehnologia informaţiei.

Pedepse mai mari pentru falsificarea sau contrafacerea produselor, a medicamentelor şi mărcilor

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Codului penal prin care sunt majorate pedepsele cu închisoarea pentru falsificarea sau contrafacerea produselor, a medicamentelor sau a mărcilor.

Într-o săptămână se evaluează proiectele depuse prin PNDL

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, s-a aflat, ieri după-amiază, la Baia Mare, unde a avut o întâlnire cu autorităţile publice locale din judeţul Maramureş.

Proiect de micşorare a chiriilor ANL, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează diminuarea chiriei celor ce locuiesc în construcţiile realizate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Ministerul Dezvoltării lansează în dezbatere un proiect care ar permite PRIMĂRIILOR să îi poată evacua pe locatarii din clădirile cu risc seismic major

Pentru prevenirea unui dezastru provocat de cutremure, proprietarii construcţiilor cu risc seismic major sunt obligaţi să permită accesul autorităţilor în imobil, iar în caz de refuz aceştia pot fi evacuaţi.

Prefectul lucrează la Strategia antidrog

Zilele acestea, oficialităţile judeţului lucrează la Planul de Acţiune pentru anii  2017 – 2020 pentru îndeplinirea obiectivelor din Strategia Judeţeană Antidrog 2014-2020.

Finanţarea prin PNDL, disponibilă din aprilie

În luna aprilie este estimat să înceapă semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele locale, eligibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pe măsură ce solicitările depuse trec de etapa de analiză.

Promisiuni ministeriale pentru “drumul naţional de pământ”. Valoarea estimată a lucrărilor: 1.000 de miliarde de lei vechi

Prezent săptămâna trecută la Botoşani, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, s-a convins cu ochii lui că în România anului 2017 există un drum naţional pe care se circulă exact ca acum 2.000 de ani.

Străzile neasfaltate din oraş cer lucrări urgente de întreţinere

La ultima şedinţă a Consiliului Local Botoşani, Gabriel Alecsandru, unul dintre cei mai activi consilieri PNL, a luat atitudine faţă de starea avansată de degradare în care se află multe dintre străzile de la periferia oraşului.

Polițiștii vor picheta Ministerul Muncii pe 23 și 24 martie

Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 și 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern.

România şi Bulgaria îşi doresc o prezenţă mai bună a NATO în regiune

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, a primit astăzi la sediul M.Ap.N.,  vizita ambasadorului Republicii Bulgaria la Bucureşti, Todor Churov.

Discuții cu sindicatele din ordinea publică privind legea salarizării unitare

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen-Daniela Dan, și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, au participat, ieri, la sediul MMJS, la consultări cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI).

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu despre modificarea Codurilor penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, ieri, că a avut discuţii cu premierul Sorin Grindeanu şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu privire la modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

LISTA CODURILOR CAEN aferente activităţilor eligibile la finanţare în cadrul Programului Start-up Nation România

În rândurile de mai jos, găsiţi toate activităţile care pot fi finanţate prin Programul “Start-up Nation România”. Vă reamintim că pentru toate firmele nou înfiinţate se poate obţine o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei.

ANAF: Bugetul pentru 2017 nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică

Construcția bugetară pentru anul 2017 nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv 25% din salariul de bază.

Ministrul Gabriel Leş participă la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, participă astăzi la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?