Prefectul vrea să scape de aglomeraţia de la Permise

Instituţia Prefectului judeţului Botoşani caută şi speră să găsească soluţii pentru evitarea aglomeraţiei de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise ...

Bani la dispoziţia cultivatorilor de roşii. UNDE SE DEPUN DOSARELE

După cum vă informam zilele trecute, câteva sute de cultivatori de legume din judeţ pot beneficia de ajutoare financiare consistente, dacă se profilează pe cultivarea tomatelor.

Ajutor de maximum 200.000 de lei pentru afaceri noi

La mijlocul acestei săptămâni, Guvernul a aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează „stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii“.

Pensii mai mari de la 1 februarie

Persoanele vârstnice din Botoşani au fost invitate, la mijlocul săptămânii trecute, la o întâlnire cu reprezentanţii Prefecturii şi ai altor instituţii, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ pentru Soluţionarea Persoanelor Vârstice.

Începând cu 1 februarie vor fi eliminate 22 de taxe nefiscale. Vezi care sunt acestea

Cele 22 de taxe nefiscale, care vor fi eliminate de la 1 februarie, erau percepute pentru diferite servicii prestate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne. Printre acestea se numără taxa de cazier judiciar şi taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.

Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanţă

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că angajaţii din sistemul public vor primi un tichet de vacanţă cel târziu la 1 iulie, deşi Ministerul Finanţelor propune şi pentru acest an suspendarea acordării de vouchere de vacanţă. În prezent, doar angajaţii din mediul privat pot beneficia de aceste tichete.

30 de miliarde de lei pentru construcţia de creşe, grădiniţe şi spitale

Guvernul Grindeanu a adopat o Ordonanţă de urgenţă care prevede investiţii de 30 de miliarde de lei pentru 9.500 de obiective de noi investiţii.

Sprijin de 3.000 de euro pe an pentru cultivatorii de roşii

Producătorii agricoli ar putea primi un sprijin de 3.000 de euro/an, în conformitate cu Regulamentul de minimis în sectorul agricol, pentru a cultiva tomate în sere şi solarii astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ajutor financiar de la Guvern pentru promovarea pe pieţele externe pentru IMM-uri

Guvernul a adoptat zilele trecute o ordonanţă de urgenţă prin care întreprinderile mici şi mijlocii vor putea accesa fonduri nerambursabile de până la 50.000 de lei anual în vederea promovării lor pe pieţele externe.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?