EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Întâlnire între şefii din Botoşani şi Edineţ

Zilele trecute, Consiliul Județean Botoșani a primit o delegație din partea Raionului Edineț – Republica Moldova. Costică Macaleți, preşedintele CJ Botoşani, directorul executiv Magda Didii și directorul executiv Otilia Moruz s-au întâlnit cu președintele raionului Edineț – Iurii Garas, cu vicepreședintele raionului - Valerian Ciobanu, cu șefa Direcției finanțe – Stela Botnaru, cu șeful Direcției educație – Galina Mustață, cu șeful Direcției agricultură, relații financiare și cadastru – Vasile Covali, cu șeful Inspectoratului de poliție Edineț – Alexandru Russu și cu medicul șef al Instituției Medico-Sanitare Publice „Spitalul raional Edineț” – Anatolie Guțu.

La întâlnire au mai participat și Corneliu Mihai – managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani - și Viorel Șerbănoiu – Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în măsura în care se dorește stabilirea de contacte directe între instituții similare, din domenii precum sănătate, cooperare polițienească, cultură etc.


În cadrul întâlnirii s-a semnat o „Scrisoare de intenție”, prin care cele două instituții şi-au exprimat intenția de a parcurge etapele legislative necesare semnării unui acord de colaborare între Județul Botoșani și Raionul Edineț. De asemenea, s-a discutat interesul pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. În acest sens, reprezentanții raionului Edineț şi-au manifestat intenția de a participa, la Botoșani, la Sesiunea de informare în cadrul acestui Program, organizată de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași, în data de 16 februarie 2018.

22-Jan-2018 08:59