EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Anul viitor vor creşte taxele şi impozitele locale!

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a declarat că 2018 va veni cu creşteri ale impozitelor şi taxelor locale. Acest lucru se va întâmpla după ce vreme de patru ani taxele şi impozitele locale s-au păstrat la acelaşi nivel. “Vom promova un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale. Acestea reprezintă componenta cea mai importantă a noastră la venituri. Vom veni cu trei variante și va trebui să ne asigurăm minimum de finanțare. Toate cele trei variante presupun o majorare, pe un principiu foarte clar! Din 2013 nu s-au mai majorat taxele și impozitele în municipiul Botoșani, în condițiile în care prin legislație veniturile au fost majorate” – a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Toate majorările vor fi făcute conform celor precizate în Codul Fiscal. “Sub nicio formă nu vom depăși prevederile legale. Noi întotdeauna am fost la minimum propus de lege. Sunt tipuri de impozite și taxe, care spun că creşterile pot fi între atât și atât. Întotdeauna ele au fost la minimum propus de lege. Legea spune în felul următor: creşterea poate fi cuprinsă între 0,8 și 2% din valoarea impozitului” – a completat Cătălin Flutur.


Trist este faptul că în ciuda anunţatelor creşteri de taxe şi impozite, banii nu vor fi suficienţi pentru partea de dezvoltare a oraşului. Ca şi anul acesta, cei mai mulţi se vor duce pentru partea de funcţionare a municipiului (salarii, salubritate, iluminat, şcoli, insituţii de cultură, etc).

27-Sep-2017 09:15