EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

“Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti” – un succes pentru producătorii locali. GALERIE FOTO!

Ieri, parcarea supraterană din faţa Magazinului BIG a devenit neîncăpătoare. 58 de producători din judeţ au răspuns “prezent” la invitaţia lansată de Direcţia pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Botoşani şi au venit la “târg” pentru a-şi expune produsele. În acest fel, “Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti” a fost un succes atât pentru producători, cât şi pentru organizatori, dar, mai ales, botoşăneni.

Aceştia din urmă au avut de unde alege. Au găsit expuse la vânzare numai produse de calitate: legume şi fructe, lactate, produse lactate şi apicole, produse de panificaţie – printre care şi deja celebrul Cozonac Domnesc -, struguri, must şi vin, preparate pe bază de trandafiri, etc.

“Este prima ediţie a «Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti». Producătorii şi-au dorit un astfel de eveniment, într-o piaţă a lor, a producătorilor. Sunt prezenţi doar producători autentici, cu produse tradiţionale din Botoşani. De exemplu, caşcavalul de Săveni este prezent la târg, un produs pe care dorim să îl înregistrăm la nivel european. Noi trebuie să consumăm natural, de preferat produse româneşti!” – a declarat Cristian Delibaş (foto sus), directorul DAJ Botoşani.

Nu au ratat ocazia de a face o baie de mulţime Daniela Beclea, subprefectul judeţului, Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, precum şi viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu. De remarcat este faptul că oficialii prezenţi şi-au făcut timp pentru a discuta cu cei mai mulţi dintre producători. De asemenea, ei le-au mulţumit agricultorilor pentru eforturile pe care le depun pentru a scoate pe piaţă produse de calitate.

Chiar dacă preţurile au fost ceva mai mari decât în mod normal, botoşănenii s-au arătat mulţumiţi de varietatea şi calitatea produselor găsite în târg. Cei mai mulţi au plecat cu sacoşele pline!

11-Oct-2017 08:14