EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Situație UNICAT la Botoșani!

O instituţie publică a rămas fără cale de acces, după ce administratorii acesteia au pierdut procesul cu proprietarul terenului pe care se afla intrarea în clădire. Angajaţii sar gardurile şi în cel mai scurt timp riscă să rămână înconjuraţi doar de proprietăţi private.

Clubul Sportiv Şcolar din municipiul Botoşani, o instituţie subordonată Ministerului Educaţiei Naţionale, a rămas fără cale de acces. Clubul botoşănean a pierdut procesul cu proprietarul terenului pe care se afla intrarea în instituţie, iar acesta din urmă şi-a îngrădit proprietatea, blocând intrarea. Momentan, angajaţii instituţiei, dar ocazional şi elevii, sar gardul prin curtea altei instituţii pentru a ajunge la club.


Proces pierdut, după opt ani de mers prin tribunale

Clubul Sportiv Şcolar a fost înfiinţat în anul 1972, dar din anii 80 funcţionează într-o clădire, de patrimoniu, aproape de ieşirea din municipiul Botoşani, către bariera Suliţa. Intrarea în instituţie se făcea pe un teren care a devenit proprietate privată în urmă cu aproximativ 10 ani. De opt ani Clubul Sportiv Şcolar se judecă pentru dreptul de servitute.

De aproximativ o lună de zile a pierdut procesul. Proprietarul terenului a blocat intrarea clubului. „A început în 2010 un proces, privind dreptul de servitute la instituţia noastră şi acum o lună de zile ni s-a comunicat că am pierdut acest drept de servitute” - spune Constantin Nacu, directorul Clubul Sportiv Şcolar.

De cealaltă parte, proprietarul terenului spune că a fost înţelegător cu instituţia respectivă doar că are nevoie de teren pentru a ridica o construcţie. „De opt ani mă judec cu vecinii. Am câştigat procesul şi la Judecătorie şi la Tribunal. Este hotărâre definitivă şi nu au voie să treacă pe la mine prin curte” - spune proprietarul terenului.


Angajaţii sar gardurile ca să intre în sediul instituţiei

În momentul de faţă, ca să intre în club, atât funcţionarii de la birouri cât şi profesorii, dar şi elevii care au treabă la sediu, sar gardul din curtea vecină, care aparţine Secţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri. „Eu şi inclusiv profesorii trebuie să sărim acest gard ca să intrăm în instituţie” - spune directorul clubului.

Totodată, la competiţiile organizate de club nu va fi asigurată cazare celor veniţi din alte judeţe, tocmai pentru a nu-i pune în situaţia de a sări gardurile. Situaţia este disperată, mai ales că instituţia va ajunge să fie înconjurată efectiv de terenuri private. În momentul de faţă, sediul clubului este înconjurat din trei părţi de terenuri private. Sediul Secţiei de Drumuri Naţionale, cel prin curtea căruia profesorii sar gardul în sediu, este în retrocedare, deci în scurt timp va deveni şi el proprietate privată. „O să ajungem să folosim tiroliana” - spune directorul clubului.

Sursa: (adevarul.ro)

06-Nov-2018 08:34