EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã, în vest şi nord-vest precum şi în zonele montane şi submontane aferente, iar în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare şi în sud-est unde se vor semnala şi descãrcãri electrice, informează ANM.

Miercuri

Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar indicele de confort termic, temperaturã-umezealã (ITU), va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi cãderi de grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15...25 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe spaţii mai mici.


Joi

Vremea se va menţine cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, dupã-amiaza şi seara, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicatã în estul şi sud-estul teritoriului, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi izolat grindinã. Vântul va avea unele intensificãri în sud-estul ţãrii, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.


Vineri

Vremea va fi în continuare cãlduroasã, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 10 şi 23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicatã în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi izolat grindinã. Vântul va avea unele intensificãri în sud-estul ţãrii, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

12-Jun-2019 09:28