EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Poliţiştii din Botoşani au confiscat 12 arme letale

Anul trecut, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a altor fapte antisociale ce se produc la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor, substanţelor periculoase şi fitosanitare, poliţiştii au executat diverse acţiuni şi au efectuat numeroase controale la unităţi şi persoane fizice care deţin legal armament şi muniţie, în vederea verificării modului şi condiţiilor de asigurare a securităţii armelor şi a bonităţii judiciare şi comportamentale a deţinătorilor.

Pe linie de arme/cinegetic, în cursul anului 2017, au fost desfășurate activități specifice în cadrul a patru acțiuni coordonate de DAESP, fiind constatate în total 63 de infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale la regimul armelor în valoare de 1.800 lei și patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.750 lei, la regimul cinegetic.


Ca măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării, 12 arme letale, 18 arme neletale și 775 elemente de muniție. Totodată, s-a procedat și la ridicarea în vederea casării a unui număr de cinci arme letale, 10 arme neletale și 20 elemente de muniție.

11-Feb-2018 10:05