Zeci de primari și viceprimari trimiși în judecată pentru fapte de corupție

Zilele trecute, pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a fost publicată sinteza Raportului de activitate pe anul precedent, respectiv 2016.

Pacient ucis la Sanatoriul Podriga. Agresorul nu poate fi pedepsit, deoarece e bolnav psihic

O ceartă între doi pacienţi s-a încheiat tragic la Sanatoriul de neuropsihiatrie din Podriga.

Vitezomanii arşi rău la buzunare

Ieri, la nivelul judeţului Botoşani a fost iniţiată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Elevii se cam “caftesc” între ei! Vezi când şi unde au loc “meciurile”

O analiză a infracţiunilor comise în perimetrul şcolilor a fost prezentată de Viorel Şerbănoiu, adjunctul şefului Poliţiei Botoşani, la sfârşitul săptămânii, la şedinţa Colegiului Prefectural.

Reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani față de A. G. de 47 de ani, din comuna Suharău.

Poliţiştii rutieri de la Botoşani au aplicat zeci de amenzi

Zilele acestea, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani  au acționat punctual pe raza municipiului Botoșani, în scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Botoşaniul este ocolit de gripa aviară. În ţară, 1.192 de păsări au fost afectate de boală

De la începutul anului, la Botoşani nu au fost confirmate cazuri de influenţă aviară la păsări domestice.

Militari români, la exerciţiul multinaţional „Dynamic Front II”

În perioada 26 februarie - 10 martie, un detaşament format din 20 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, participă la exerciţiul multinaţional „Dynamic Front II”.

Un camion bucşit cu marfă a ars noaptea trecută. FOTO

Momente de panică pentru locuitorii din Manoleşti Deal noaptea trecută. Un camion plin cu marfă a luat foc şi a ars parţial.

Accident horror la Ştefăneşti! Doi oameni au ajuns de urgenţă la spital!

Un grav accident de circulaţie s-a produs noaptea trecută la Ştefăneşti. În urma acestuia, două persoane au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Botoşani.

Pompierii nu iartă! Trei amenzi, de 50.000 lei fiecare, pentru nerespectarea regulilor în domeniu

Trei firme din Botoşani au fost amendate, în total, cu 150.000 de lei. Vezi pentru ce au primit aceste amenzi uriaşe.

Maraton în Sahara pentru pompierul Iulian Rotariu

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care în 2016 a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama și 420 de kilometri de la Sofia la București, se pregăteşte de o nouă provocare.

Şomerii invitaţi să se recalifice

Pentru luna martie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani anunţă deschiderea a mai multor cursuri de calificare-recalificare pentru şomeri.

Vin vijeliile! VEZI CE NE RECOMANDĂ POMPIERII!

În următoarele 24 de ore, pe teritoriul județului Botoșani sunt prognozate intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ.

Ghid facil pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu

În susţinerea debirocratizării şi pentru facilitatea comunicării informaţiilor de interes pentru populaţie, specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au identificat soluţii pentru proiectarea unei aplicaţii informatice.

Japonezii ne învaţă managementul dezastrelor

Având în vedere vechea colaborare în domeniul prevenirii și reducerii riscului seismic dintre România şi Japonia, japonezii ne-au invitat, în luna martie a acestui an, la o conferință privind managementul dezastrelor.

ATENŢIE BOTOŞĂNENI! Sfaturi pentru a nu cădea în plasa „căutătorilor de talente"!

O nouă metodă de înşelăciune a fost descoperită de escroci. Poliţiştii vă dau câteva sfaturi pentru a nu cădea în plasa acestora.

Fermierii botoşăneni s-au umplut de bani

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că primele sume aferente ANT 1 (Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate în teren arabil) au intrat ieri în conturile a 47.905 fermieri.

ALERTĂ! Botoşaniul sub COD GALBEN de vijelii.

Astăzi, între orele 8.00 şi 11.00, conform avertizărilor primite de la meteorologi, judeţul Botoşani este sub cod galben de vânt şi vijelii.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?