Sărăcie lucie în peste 500 de comune

Un număr de 535 de comune din România au grade de sărăcie peste medie și severe, numărul persoanelor marginalizate fiind de 427.046.

Una caldă, una rece… Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Regimul termic prognozat de specialiști pentru următoarele două săptămâni va fi unul oscilant, cu temperaturi ce vor atinge pe timpul zilei chiar și 21 de grade Celsius.

Acord italiano-român pentru înființarea unui centru de sprijin al victimelor traficului

Demnitarii italieni au exprimat acordul pentru înființarea unui centru de sprijin și asistență pentru persoanele susceptibile traficului și victimele acestuia.

Grenadă găsită în pădure la Bălușeni

A mers la cules urzici, dar a descoperit o grenadă defensivă cu focosul retezat. I s-a întâmplat unui localnic din satul Draxini, comuna Bălușeni.

Patru amenzi de câte 5.000 de lei aplicate de jandarmi

Jandarmii botoșăneni au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linie silvică. Acţiunea a avut loc sâmbătă, 18 martie a.c., la târgul săptămânal organizat în comuna Copălău.

Chiar dacă maşinile se înmulţesc, sunt botoşăneni care renunţă la locurile de parcare

15 martie a fost data limită până la care a putut fi achitată taxa de rezervare a locurilor de parcare din municipiul Botoşani.

Drepturile salariaţilor vor fi mai bine protejate prin Contracte colective de muncă

Cu ocazia vizitei la Botoşani, Gabriel Petrea, ministrul Consultării publice și al dialogului social, a anunţat că toate contractele colective de muncă (CCM) vor redeveni obligatorii, atât în instituțiile publice, cât și în unităţile private.

Surprize pentru şoferii care au trecut prin Săveni

Sâmbătă după-amiază, la Săveni a avut loc o acţiune de amploare a poliţiştilor locali, în colaborare cu cei de la Servicul rutier.

Trei români au murit după ce au căzut cu maşina într-un râu. FOTO

Trei imigranţi români au murit după ce au căzut cu maşina într-un râu, într-un accident produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Vremea va fi schimbătoare. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Vremea va fi schimbătoare, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei în regiunile nordice, estice şi centrale şi vor fi mai ridicate decât acestea în restul teritoriului.

Parlamentar PSD prins băut la volan

Un parlamentar PSD a fost surprins băut la volan după ce maşina sa a fost lovită în trafic de o autoutilitară.

Trei comune din judeţ au fost călcate de „mascaţi”

Zilele trecute, echipe complexe de control ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au „răscolit” trei comune din judeţ.

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat proprii copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Lorena-Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 şi 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale.

100.000 de apeluri la 112, în doar două luni

Încă de la începutul mandatului de ministru al afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a stabilit ca obiectiv prioritar al structurilor ministerului asigurarea unui grad ridicat de siguranță a cetățenilor și de protecție a patrimoniului.

Veteranii au stat la discuţii cu ministrul Apărării

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut, pe parcursul săptămânii trecute, la sediul M.Ap.N., o serie de întâlniri cu reprezentanți ai veteranilor.

Mamă chinuită de proprii fii

Recent, patrula auto mixtă a preluat un apel 112 pe aleea Trandafirilor nr. 2, unde numita Ș.R. a sesizat un scandal cu copiii săi.

Încă un bărbat sub influenţa alcoolului a fost depistat la volan

În această noapte, la ora 0.30, pe drumul judeţean 291 D, a fost oprit în trafic un autoturism condus de M. F., din Ibăneşti.

Din ciclul „Ziua şi beţivul!”. Un bărbat de 59 de ani a ajuns la spital!

Ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, P.P., de 59 de ani, din Păltiniş, a suferit un teribil accident de circulaţie. Bărbatul circula pe drumul naţional 29A, dinspre Păltiniş spre Darabani.

Astăzi are loc Loteria bonurilor fiscale din februarie

Extragerea bonurilor fiscale emise între 1 şi 28 februarie 2017 este programată duminică, 19 martie 2017, ora 19.00.

Acțiune a poliţiştilor dorohoieni, pe linia combaterii actelor ilicite de comerţ

În zilele de 16 şi 17 martie a.c. poliţiştii din municipiul Dorohoi au desfăşurat acţiuni punctuale, în municipiul Dorohoi și comunele arondate.

EDITORIAL
Marketingul foamei


REȚETA ZILEI
Piept de raţă cu portocale şi Martini


ADVERTORIAL


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?