EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Național. Ilegalități economice, investigate de polițiști

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 22 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 7.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 22 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare opt mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 79 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de șase au fost dispuse măsuri preventive (două reținute, una arestată la domiciliu şi trei sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 6.980.000 de lei, dintre care 95.400 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 288.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 225.000 de ţigarete, un kilogram de tutun şi 700 de litri de alcool.


Astfel, la data de 3 octombrie 2018, ofţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  Gorj au continuat cercetările într-un dosar penal, privind administratorii unei societăţi comerciale din Gorj, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul materialelor de construcții.

În perioada 2012 - 2013 aceștia au creat un circuit comercial fictiv prin achiziționarea de mărfuri în cuantum de 9.750.000 lei şi comercializarea ulterioară a acestora către mai multe societăţi, producând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 2.800.000 lei.

Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cauză, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare pe raza județelor Olt, Argeş şi municipiului Bucureşti.

08-Oct-2018 18:08