EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Național. A reînceput braconajul piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în zona kilometrului 209 al fluviului Dunărea, pe malul stâng, trei bărbați: C. N., în vârstă de 52 de ani, S. C., în vârstă de 47 de ani, și I. N., în vârstă de 30 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial fără a deţine documentele necesare, folosind o barcă din tablă prevăzută cu motor atașabil.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit o plasă de pescuit tip monofilament, cu o lungime de 65 de metri cu care bărbaţii capturaseră peşte, specia plătică, pentru care cele trei persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă sau autorizaţie pentru pescuit.

Cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil spre valorificare, plasa de pescuit tip monofilament, barca şi motorul, în valoare de 1.000 lei, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

09-Feb-2019 09:40