EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Moldovean plin de tupeu, tras pe dreapta în vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat un cetăţean din Republica Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere fals, întrucât cel obţinut legal nu putea fi folosit pentru a conduce microbuz transport persoane.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din Republica Moldova, A.B., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, la verificări s-a stabilit faptul că acesta a obţinut legal dreptul de a conduce, dar doar pentru categoria B.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că este angajat la o firmă de transport persoane, însă nu deţinea permis de conducere decât pentru categoria B, fapt pentru care a apelat la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-i procura un alt permis de conducere, cu toate categoriile, în schimbul sumei de 230 euro.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, fals privind identitatea.

05-Dec-2018 15:59