EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Jandarmii asigură paza şi protecţia obiectivelor, bunurilor şi valorilor

La nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani misiunea de pază se execută la un număr de 16 obiective. Concomitent cu executarea acestor misiuni, se asigură ordinea interioară necesară desfășurării în condiții de normalitate a activităţilor la instanţele judecătorești, în 17 săli de judecată. 

La nivelul obiectivelor din responsabilitate, gradul de implementare a sistemelor de securitate mecano-fizice sau electronice este de aproximativ 80%, ceea ce permite elementelor de dispozitiv o evaluare rapidă a evenimentelor ameninţătoare la adresa securităţii obiectivelor şi o acţiune promptă în vederea eliminării acestora.

În decursul anului trecut nu au fost cazuri de penetrare a dispozitivelor de pază şi protecţie.

Referitor la misiunile de pază şi protecţie a transporturilor speciale, acestea se execută cu efective din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, fiind realizate, fără probleme deosebite, 30 de transporturi de bunuri şi valori şi 15 transporturi de produse cu caracter special.


Paza şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată se execută cu un efectiv mediu zilnic de patru subofiţeri, din cadrul Detaşamentului 2 Jandarmi Botoşani, în anul 2018 fiind executate 541 transporturi de corespondenţă clasificată. Scăderea numărului misiunilor, față de anul 2017, este cauzată de reorganizarea misiunii într-un nou format de către Direcția Regională de Informații Iași, determinată de necesitatea optimizării transporturilor de corespondență clasificată.

10-Jan-2019 08:31