EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Cursa umanitară pe bicicletă a unui botoşănean din diaspora

 Un tânăr din Botoşani - care lucrează ca asistent medical în Anglia - se antrenează pentru o cursă extremă pe două roţi. Benjamin Marcu vrea să plece pe bicicletă din Londra la Botoşani. Călătoria are un scop umanitar, botoşăneanul strângând bani pentru copiii cu autism.

Asistentul medical impresionat de copiii cu autism

Benjamin Marcu are 23 de ani şi a plecat să muncească în Anglia. Este angajat la un spital pe post de asistent medical. Tânărul botoşănean este impresionat de soarta copiilor cu autism din Botoşani, confruntaţi cu lipsa de dotări specifici terapiei, dar şi cu probleme financiare. Tocmai de aceea s-a hotărât să plece într-o cursă infernală pe bicicletă. Acesta vrea să plece din Londra şi să ajungă la Botoşani, pe două roţi, încurajând oamenii să doneze pentru copiii cu autism din Botoşani. “Este nedrept ca aceşti copii să fi venit pe lume cu aripile tăiate. Din cauza dificultăţilor de exprimare, a lipsei de concentrare este greu pentru ei să se integreze în societate” - spune Benjamin Marcu.

În acest scop, asistentul botoşănean va pleca de 1 iunie, de ziua copilului, în cursa de la Londra la Botoşani, pentru a strânge fonduri. Benjamin estimează că va avea nevoie de aproape 30 de zile pentru a-şi duce la bun sfârşit cursa. Va pleca din Londra şi va străbate Belgia, Luxemburg, Cehia, Austria, Ungaria şi mai apoi va intra în România.


Antrenamente grele şi un concediu sacrificat

Pentru a pleca în această misiune umanitară, Benjamin Marcu îşi va lua tot concediul pe un an de zile. Totodată, a investit aproximativ 2.000 de lire în bicicletă şi echipamente. Botoşăneanul are o formă fizică bună având în vedere că a practicat atletismul şi mai ales fiindcă este îndrăgostit de mişcare.

El este îndrăgostit de ciclism de mic copil şi a participat la câteva competiţii naţionale de atletism. În momentul de faţă, Benjamin Marcu se antrenează pentru această cursă infernală din Marea Britanie în România. “Momentan mă antrenez 200-300 km săptămânal. Aproape 2.000 km pedalaţi în ianuarie şi februarie. Pe orice tip de vreme. Foarte multe ore prin ploi reci. Sunt sub 100 de zile până la plecare, totul e luat foarte în serios” - spune Benjamin. Cauza lui Benjamin a început să capete popularitate, şi chiar dacă nu a plecat încă în cursă, a reuşit să strângă deja 500 de lire.

Sursa: (adevarul.ro)

13-Mar-2018 07:37