EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Biserica Sfântul Gheorghe va fi reabilitată cu bani europeni

De aproape 18 ani încearcă Dumitru Mateciuc, preotul paroh de la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoşani, să găsească fondurile necesare pentru consolidarea lăcăşului de cult. Perseverenţa şi eforturile susţinute au dat în sfârşit roade, iar părintele este foarte aproape de a-şi vedea visul cu ochii.

Ieri, în sala mare a Primăriei Botoşani a fost semnat contractul de finanţare prin care au fost alocate fondurile necesare reabilitării bisericii simbol a oraşului. La eveniment, alături de Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, şi preotul Mateciuc a luat loc Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț.

Mulţumit de faptul că, în sfârşit, au fost alocaţi banii pentru această investiţie de maximă necessitate, Cătălin Flutur a declarat: “Niciodată nu am putut să reabilităm această Biserică, acest monument istoric, cu banii noștri. E un moment extraordinar, o zi importantă, o zi în care vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea Bisericii”.

De mai mulţi ani, biserica unde se serbează Hramul oraşului se află într-o avansată stare de degradare. Mai multe schele de lemn sprijină pereţii mâncaţi de ani. După cum spun specialiştii, pericolul de prăbuşire este unul real!


Fondurile primite ieri, adică peste 7,2 milioane de lei, vor fi folosite pentru consolidarea şi modernizarea Bisericii. Conform contractului, lucrările vor dura maxim doi ani de la data semnării contractului de execuţie.

13-Feb-2018 08:48