EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Astăzi prăznuim Intrarea în biserica a Maicii Domnului

Pe data de 21 noiembrie, este prăznuită Intrarea în biserica a Maicii Domnului. Este ziua in care Maica Domnului a fost dusa la templul din Ierusalim de catre parintii sai, Ioachim si Ana.

Aducerea ei la templu a fost o urmare a promisiunii facute lui Dumnezeu de parintii ei. In rugaciunile lor de a le darui un copil, Ioachim si Ana au fagaduit ca daca vor avea un copil, il vor duce la templu si il vor inchina Lui. Pentru ca Dumnezeu le implineste rugaciunea, daruindu-le o fata pe care o vor numi Maria, Ioachim si Ana o vor duce la varsta de trei ani la templu.

Aici a fost intampinata de marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta o va duce in Sfanta Sfintelor, incaperea cea mai sfanta din templu, unde doar arhiereul intra o singura data pe an.

Sfintii Parinti afirma ca a fost dusa in acest loc, pentru ca ea insasi avea sa devina "Sfanta Sfintelor", templu al Pruncului dumnezeiesc Care Se va naste din ea.

Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica anticipeaza Nasterea Mantuitorului. Nu intamplator, incepand cu aceasta zi, in cadrul slujbei Utreniei se canta Catavasiile: „Hristos se naste, slaviti-l!...”.

21-Nov-2020 08:30