EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

ACUM! Protest în Piața Revoluției!

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități au ieșit în stradă să conteste Proiectul de Buget pe 2019. Acum, Până la ora 13.00, în Botosani, zona Piata Revoluției 1-3 - și în 18 județe din țară - părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități contestă Proiectul de Buget aferent anului 2019 și cer modificarea acestuia.

În Proiectul de Buget, cheltuielile pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități  le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire. Județele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor și/sau venirea la București) Protestului Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timișoara, Buzău.

„Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România” – a declarat Ștefania Adumitroaie, mama a doi copii cu dizabilitate și vicepreședinta Asociației „Suflete albastre”.

08-Feb-2019 10:05